Persoonsgegevens

Tine Embrechts

Adres:

Burgerlijke staat:

Gehuwd

Werksituatie:

Tijdelijke, interim

Rijbewijs:

B

Geboortedatum:

30/05/1975

Werk

De kinderpuzzel (Eén)

Presentatie van het avontuurlijk Eén-programma waarin de deelnemers moeten raden welke kinderen bij welke ouders passen.

Click-ID (Ketnet)

Speelde de rol van Monique Verdonck.

Los zand (Eén)

Rol van Charlotte in deze fictiereeks op Eén.

De nationale test (Eén)

Speelde Diane in de sketches van dit tv-programma van Bart Peeters waarin de Vlamingen getest werden op hun intellectuele vaardigheden.

El Tattoo del Tigre

28-koppig Mambo showorkest met onder meer Tine Reymer, Pieter Embrechts en de masters of ceremony Adriaan Van den Hoof en Peter Van Den Begin. In 2000 en 2004 speelden ze op Rock Werchter.

Het Peulengaleis (Canvas)

Tv-spinoff van het legendarische Studio Brussel radioprogramma Het Leugenpaleis. Speelde de typetjes Heidi van Petrick, Kelly de pornoactrice en ons Irene. Ze kreeg voor deze rollen in 2003 de Plateauprijs als beste Vlaamse tv-actrice.

Toneelhuis, de Roovers, STAN, het jeugdtheater HETPALEIS etc.

Theaterstukken in binnen- en buitenland.

De Kakkewieten

Theatergroep met onder andere Dimitri Leue, haar broer Pieter Embrechts en Adriaan Van den Hoof. De Kakkewieten braken in 1995 door met hun optredens in De liegende doos en De vliegende doos, VTM-programmas van Bart Peeters.

Hormonia

Zingt als Shania de Bie in de komische meidengroep Hormonia. Dit trio actrices scoorde een hit met Kevin (Hallo Kevin, Hallo, Zijt gij nog kwaad). De liedjes waren van de hand van Hugo Matthysen.

Opleiding

Meester in de Dramatische kunsten

Studio Herman Teirlinck

Afstudeerproject: 4 theaterprojecten voor publiek, waaronder De Embryos (muzikaal project met haar broers Pieter en Bert Embrechts)

Competenties

Vrouw en blond. Ik ben geen uitvoerende artiest, ik wil graag meedenken in de scenarios en de dialogen. Zo werk ik zelden met een regisseur en heb nog nooit het gevoel gehad dat ik gewoon een pion ben zonder eigen inbreng.