Uitgebreid zoeken
Toon zoeken
Recente Zoekopdrachten Wissen

Geitenboerderij Polle: Geitenkaas & co

Geitenboerderij Polle

Wat begon in 1979 als een kleine boerderij waar biologische groenten werden verbouwd en waar enkele kippen, schapen en één geit rondscharrelden, is vandaag uitgegroeid tot een modern landbouwbedrijf met vijfhonderd melkgeiten.

De zelfgemaakte geitenkaasjes bleken het op de markt immers beter te doen dan de onbespoten groenten, een goede reden voor Paul D’haene om in 1983 met de geitenboerderij te beginnen, aanvankelijk met een dertigtal geiten.

De boerderij in Westmalle werd al snel te klein, dus verhuisden de geitjes in 1993 naar een moderner bedrijf in het Kempense Lichtaart, waar ze twee keer per dag gemolken worden in een apart melklokaal. De melk wordt onmiddellijk afgekoeld tot 4°C. De rauwmelkse en gepasteuriseerde geitenkazen van geitenboerderij Polle worden gemaakt met de verse geitenmelk. In de zomer kan je ook proeven van ambachtelijk geitenmelkijs.

  

(mo) - Foto’s: Bart Dewaele 

More info about Werkplek