Hoeveel bacteriën telt jouw bureau?
Bacteriën kan je niet zien. Gelukkig maar, want anders zou je niet meer gaan werken.
We doen steeds meer aan multitasken, achter de pc eten op het werk past perfect in dat plaatje. Dikwijls is het ook gewoon een noodzaak door de hoge werkdruk.
7 procent van de Britse werknemers stopt helemaal niet met werken om te lunchen en 76 procent luncht snel even wat, blijkt uit onderzoek van Eurest. Bij administratief medewerkers en management assistants is het nog erger. 51 procent van hen eet vaak op de werkplek achter de computer. 13 procent nuttigt zelfs elke dag de lunch achter de pc, blijkt uit een Nederlands onderzoek van OfficeTeam.
Gezond is het niet volgens diëtisten. Achter je computer eten, gaat vaak samen met gewichtstoename en een onevenwichtig voedingspatroon. Wanneer je achter je pc luncht, word je constant afgeleid door telefoontjes en mailtjes. Je merkt de signalen die je lichaam je geeft niet op en je blijft vreten, ook al heb je al lang genoeg.
Je eet ook gewoon sneller achter je computer. En sneller eten, doet verdikken. Daar zijn diëtisten het al jaren over eens. Het signaal dat je verzadigd bent, doet er 15 tot 20 minuten over om tot je lichaam door te dringen. Het risico om je te overeten is dus groter. Diëtisten geven dan ook het advies om trager te eten als je wil vermageren.
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Bacteriën kan je niet zien. Gelukkig maar, want anders zou je niet meer gaan werken.
Ik zou graag ’s middags eens een halfuurtje gaan lopen. Maar niemand in het bedrijf doet dat en ik wil niet scheef bekeken worden. Hoe pak ik dit aan?
Velen beginnen de werkdag met ontbijt op hun bureau. Sommigen houden het bij een potje yoghurt, anderen hebben een heel buffet mee. En goed idee?
Elk jaar maakt het Great Place to Work Institute de Best Workplaces van België bekend. “Aandacht voor individuele behoeften van werknemers wordt belangrijker.”
Colruyt Group pioniert met 300 innovatieprojecten de toekomst tegemoet en geeft daarmee 30.000 medewerkers meer zin in hun job.
Onze tijd is kostbaar. Toch krijgen we dagelijks te maken met ‘tijdrovers’ die onze productiviteit nekken. Een overzicht...
Claudia werkt als buschauffeur voor De Lijn: “Dit heb ik altijd al willen doen”
Sinds eind 2022 kunnen werknemers ervoor kiezen hun vijfdaagse werkweek in te korten tot 4 dagen. Maar nu blijkt dat de nieuwe regeling nauwelijks aanslaat...
Vroeger vanzelfsprekend, vandaag niet meer... Deconnectie van het werk in je vrije tijd vereist een inspanning in het digitale tijdperk. 5 tips!