Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 733

Volgende
Volgend artikel:

6 signalen dat je teveel werkt

Je komt steeds te laat? Zeven tips!

Te laat, te laat, het is de tijd waar het om gaat, en kijk eens waar die wijzer nu al staat … Kom jij ook altijd te laat? Werk dan de oorzaken weg en je bent weer overal op tijd!
#

1. Je raakt ’s ochtends niet uit bed?

De oplossing ligt voor de hand: ga wat vroeger slapen. Voldoende slaap is van groot belang om je gezond, fit en gelukkig te voelen.

2. Je wil nog snel een taak afwerken?

Je bent ergens mee bezig en je denkt dat je nog tijd genoeg hebt om die taak snel af te werken. Meestal is dat geen goed idee. Probeer jezelf te verplichten om altijd tien minuten te vroeg te komen. Zo heb je nog wat tijd om je voor te bereiden op een gesprek of een taak, en kom je niet in de verleiding om te lang met iets anders bezig te zijn.

3. Je schat de tijd of de afstand steeds verkeerd in?

Leg een exact moment vast waarop je ’s ochtends ten laatste de deur achter je dicht moet trekken. Overschrijd je die limiet, dan weet je dat je zal achterlopen op je schema.

4. Je raakt steeds dingen kwijt en moet er te lang naar zoeken?

Waar zijn mijn sleutels? Waar ligt mijn bril? Waar heb ik mijn gsm ook weer gelaten? Op het laatste moment nog naar dingen moeten zoeken, is een garantie om alweer te laat te komen. Leg je sleutels steeds op dezelfde plaats of stop al je belangrijke spullen in een tas die je altijd bij je hebt.

5. Je huisgenoten zijn chaotisch?

Ook dan geldt: zorg voor een vaste plaats voor zaken als gsm, portefeuille en sleutels. Verplicht je kinderen om hun schooltas de avond ervoor in orde te maken en eventueel al hun kleren voor de volgende dag klaar te leggen. Die laatste tip is trouwens een aanrader voor alle laatkomers. Niets kan zo lang duren als de juiste kleren uitkiezen.

6. Je wil helemaal niet op tijd komen?

Als je je job zo erg haat dat je helemaal geen moeite wil doen om op tijd aan te komen, dan wordt het tijd om eens goed na te denken en een paar grote beslissingen te nemen.

7. Je zit vaak vast in een vergadering?

Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat een belangrijke vergadering langer duurt dan verwacht, maar als het regelmatig voorvalt is er wel een probleem. Probeer de oorzaak van het probleem te achterhalen (vergaderingen verkeerd ingepland, irrelevante discussies, …) en er een oplossing voor te zoeken. Zo kan het helpen om je strikt aan de agenda te houden of om nieuwe informatie van tevoren via mails te verspreiden.

(mo) - Bron: Express.be      

10 juni 2011
Anderen bekeken ook