Ontslag nemen
Vorige

1 van 98

Volgende
Volgend artikel:

Hoe geef je zelf je ontslag?

De 8 slechtste excuses om niet van job te willen veranderen

Als je werk je doodongelukkig maakt, wordt het hoog tijd om van job te veranderen. Vaak durven mensen echter, omwille van verschillende redenen, niet de overstap wagen naar een nieuwe job en halen ze hiervoor het ene excuus na het andere boven. De 8 slechtste excuses op een rij …
#

1. ‘Alles zal wel snel verbeteren’

Je kan hopen dat die vervelende manager snel wordt ontslagen, dat die collega waar je een bloedhekel aan hebt weldra met pensioen gaat of dat dat vervelende overwerk binnenkort verleden tijd is. Maar zolang je zelf niets onderneemt, zal er niet zo snel iets veranderen. Als je eerder al hebt geprobeerd om je werkomstandigheden te verbeteren en niets verandert, dan wordt het toch dringend tijd om eens definitief op zoek te gaan naar een andere job.

2. ‘Mijn baas is een echte eikel, maar als ik nu opgeef, dan wint hij’

Als je een echte koppige ezel bent, kan je gerust blijven wachten tot je eindelijk je gelijk krijgt. Maar zolang je baas wél wordt geapprecieerd door anderen en niet door de mand valt, zal het nog lang duren voor je de erkenning krijgt die je wenst. Laat gewoon je trots varen, jij wint sowieso als je vaarwel zegt tegen een job waar je geen voldoening uithaalt.

3. ‘Ik ben geen opgever’

Ook succesvolle mensen zijn soms opgevers. Om vooruit te kunnen gaan, moeten er soms belangrijke beslissingen worden genomen, waarbij bepaalde projecten kunnen sneuvelen. Een slechte job inruilen voor de job van je leven is een goede beslissing en heeft bijgevolg helemaal niets met opgeven te maken.

4. ‘Ik geraak nooit aan ander werk’

Zeker niet als je niet openstaat voor andere uitdagingen. Van in het begin ervan uitgaan dat je toch niets anders zult vinden, is een verkeerde ingesteldheid. Neem nu je leven terug in handen, want hoe langer je in die vervelende job blijft zitten, hoe minder energie, zelfvertrouwen en motivatie je overhoudt om een nieuwe job te vinden.

5. ‘Als ik opgeef, dan verlies ik mijn loon, status, bedrijfswagen …’

Klopt. Ontslag nemen, is nadelig voor je portefeuille en neemt een aantal zekerheden weg, wat erg beangstigend kan werken. Maar is die verschrikkelijke baan het echt waard? Hoeveel verlies je niet aan geluk of van je privéleven als je blijft waar je nu zit? Weeg goed af of al die voordelen het wel waard zijn om doodongelukkig door het leven te gaan. Een slechte job kan niet alleen je gezondheid kosten, maar ook je zelfvertrouwen, je geestelijke gezondheid én je gezinsleven.

6. ‘Overal is het even erg’

Nonsens. Er zijn genoeg werkplekken waar het wél geweldig is om te werken.

7. ‘Ik heb al zoveel geïnvesteerd in deze job’

Het is best mogelijk dat je al veel tijd en energie in je huidige job hebt gestoken en dat je daardoor blijft vasthouden aan alle opofferingen die je hebt gedaan, om maar niet van job te moeten veranderen. Toch mag je best drastisch zijn, jammer van die verloren energie en tijd, maar hoe langer je blijft, hoe moeilijker het wordt om OOIT weg te gaan.

8. ‘Stoppen is niet goed voor mijn cv’

Maar jaren vastzitten in een job die je haat en waar je niets bijleert, is dat evenmin. Niemand wil natuurlijk overkomen als een jobhopper die niet weet wat hij wil. Maar volhouden aan een job gewoon omdat je bezorgd bent voor je cv en waar je doodongelukkig van wordt, is zeker geen goed idee ...

(nm) – Bron: Positivesharing.com 

5 september 2012
Anderen bekeken ook