Steeds meer deeltijdse vegetariërs op kantoor
De tijd dat iedereen bijna dagelijks vlees at, ligt al even achter ons. Ook in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker voor alternatieven, zo blijkt ...
Wat je beter niet doet tijdens de lunch?
Zo eet je uiteindelijk meer en ongezonder. Als je niet de tijd neemt om deftig te eten, zal je je hongergevoel proberen te bestrijden met allerlei snacks. Net zoals bij eten voor de tv.
Niemand houdt het vol om een hele dag non-stop achter een computer te zitten. Een pauze - hoe kort ook - doet wonderen. Even ontspannen, wat beweging en niet denken aan alles wat je nog moet doen. Wedden dat je nadien veel efficiënter werkt?
Dan ga je niet echt een productieve namiddag tegemoet. Eén glaasje kan nog niet zo veel kwaad, maar na een hele fles wijn of 5 Duvels kan je je beter ziek melden dan te doen alsof je nog nuchter bent.
Maar ook tijdens de lunch zelf kan je dankzij te veel drank een mal figuur slaan. Zeker bij een zakenlunch. Andere don’ts bij een zakendiner: te laat komen, continu op je gsm zitten tokkelen, een hand vergeten te geven, de naam van je gast vergeten … Maar niets is erger dan zat zijn bij professionele besprekingen.
Je lunch verorberen aan je bureau is ook geen goed idee: al die voedselresten doen miljoenen bacteriën groeien. Brits wetenschappelijk onderzoek becijferde zelfs dat een toetsenbord gemiddeld liefst 260 keer méér bacteriën bevat dan een toiletbril. Morgen lunchen op toilet?
Je kan beter naar de wc gaan (de grote boodschap) voor of na je middagpauze, zo heb je meer tijd voor je middagbreak. Tenzij een half uur op de wc zitten voor jou natuurlijk de ultieme ontspanning is …
De kans dat je je daarna nog kan concentreren op je werk is klein. Om van de mogelijke ambras met je partner nog maar te zwijgen. Als je in een grote stad werkt - of erger nog: in het dorp waar je woont - is er bovendien een grote kans dat collega’s of vrienden je opmerken. Geen goed idee als je je middaggymnastiek geheim wil houden …
Lekker! Maar ocharme de collega’s en klanten die je daarna nog moet ontmoeten. Wedden dat het niet zal lukken om die megadeal te sluiten?
(mr)
23 maart 2017Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De tijd dat iedereen bijna dagelijks vlees at, ligt al even achter ons. Ook in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker voor alternatieven, zo blijkt ...
Ik zou graag ’s middags eens een halfuurtje gaan lopen. Maar niemand in het bedrijf doet dat en ik wil niet scheef bekeken worden. Hoe pak ik dit aan?
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Stress op het werk gaat al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg.
Even stoom afblazen na de werkuren kan ook met je collega’s. Deze vier tips houd je best in je achterhoofd.
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Een gesprek met je werkgever kan lastig zijn. Zeker wanneer je iets delicaats wil bespreken. Hoe pak je zo’n gesprek dan best aan? Lees hier 5 do’s-and-don’ts.
Wacht jij op het werk al lang het juiste moment af om je baas aan te spreken over je loonsverhoging? Wacht niet te lang en stuur een e-mail.
Annelies en David worden door het gespecialiseerde bureau Bright Plus al enkele jaren op projectbasis ingezet bij klanten. En ze zouden het niet anders willen.